Вивозили землю "КамАЗами" з чужого паю. У селі Зірне колишнього Березнівського району чоловік помітив, що на його земельній ділянці з'явилися величезні котлавани, які по собі залишив екскаватор. Впевнений, його землю просто вкрали. Власник землі звернувся у поліцію, щоб встановити зловмисників, які вивезли чорнозем з ділянки, за яку він сплачує податки. Чи знайшли винуватців, дивіться у сюжеті.

Це Іван Іллін. Він є власником земельної ділянки у селі Зірне, яку йому виділили ще на початку 2000-них років під веденення сільського господарства. Пан Іван розповідає, що на цьому паю він займається сінокосом вже багато років. Проте у квітні цього року, чоловік помітив величезні ями вириті екскаватором. Іван Іллін стверджує, що його землю викопали за наказом місцевої влади.

Слова Іванна Ілінна підтверджує і його син. Батько з сином кажуть, що справно сплачують податки, а хтось просто вирішив нажитися на чорноземі, які знаходиться у надрах їхньої земельної ділянки.

Усі члени родини кажуть, що землю розвозили по селу та продавали. Нам вдалося зафільмувати розмову по телефону Сергія Ілліна та одного з водіїв вантажівки, який вивозив чорнозем з земельної ділянки.

Не знає хто вивозив землю і староста села Зірне Мирослав Гоголь.

Староста Зірного також додав, якщо для громади потрібна земля то вони беруть її в тому місці, в якому дозволено законом. У поліції зі свого боку пояснили, що слідство триває, але конкретних результатів у справі поки немає.

Тож на даний час ані підозрюваних, ані винних поліція не знайшла. На самій же земельній ділянці більше ніхто не копає, адже, напевно, знають, що тепер за нею добре пильнують власники. 

Читайте також: Ліцей на Рівненщині, в який влучила блискавка, відновлюють усім селом (ФОТО)