Підземні чи наземні? Поки міські чиновники виділяють мільйони на ремонт рівненських підземок - ними користується все менше людей та, як наслідок, просто перебігають дорогу. Дехто через непристосованість переходів для людей з інвалідністю та матерів з колясками. А хтось через те, що деякі з них перетворились у туалет. Тож як можна вирішити цю проблему - дізнавався Дмитро Тригубець.

Марія Мельник мама 2-річного хлопчика. Щодня ідучи з сином гуляти або ж за покупками, стикається з незручностями. Адже в одній руці мусить нести коляску, іншою тримати сина за руку. Адже частина підземного переходу на перехресті вулиць Данила Галицького та Степана Бандери у відверто жахливому стані. Йде мова не тільки про відсутність пандусів, а й про зруйновані сходи.

Така ситуація лише з однієї сторони підземки. З іншої ж - зробили ремонт ще минулоріч. Однак постає питання, що робити людям з інвалідністю, які пересуваються на візках, або ж мамам - які вже наважались перейти дорогу через підземний перехід? Виходить повертатись назад. Більше того, у тій частині підземки, яку відремонтували встановлений пандус не дозволяє пані Марії ним скористатись.

Це в будь-якому разі не практично у порівнянні з наземними пішохідними переходами - пояснює Олена Пінчук координаторка ініціативної групи "Рівне - місто дружнє до дитини". На думку жінки, витрачати кошти на облаштування підземок - це не ефективна практика.

Схожа проблема існує і на мікрорайоні Ювілейний. На цьому відрізку дороги часто трапляються ДТП за участю пішоходів. При існуючому підземному переході, люди переважно перебігають дорогу. Адже той став домівкою для безхатченків, а дехто використовує підземку, як туалет. Тут увесь час стоїть жахливий сморід. А уночі ходити ним вкрай небезпечно.

Однак тих, хто нехтує правилами, набагато більше. Саме тому координаційна рада з питань безпеки дорожнього руху підтримала ідею щодо облаштування тут ще й наземного пішохідного переходу. Дублювати наземні та підземні переходи - на думку членів постійної комісії з охорони здоров'я, материнства та соціального захисту - є найкращою ідеєю, яка може вирішити питання підземок.

Як повідомили нам в новоствореному департаменті інфраструктури та благоустрою, кінцева дата, коли буде закінчено ремонт цієї підземки, поки невідома. Тим більше невідомо, чи буде практика дубляжу підземок та наземних пішохідних переходів, яка користується популярністю у передових країнах світу. До прикладу, на повний капітальний ремонт підземки по вулиці Данила Галицького потрібно майже 2 мільйона гривень. Фірма-підрядник уже освоїла понад 290 тисяч та провела на цю суму ремонтні роботи ще наприкінці минулого року. А роботи продовжаться за умови, якщо міська рада прийме відповідне рішення.

Читайте також: У Рівному знову заговорили про муніципальну варту (ВІДЕО)