Фото - ГУ ДСНС у Рівненській області
Учора Рівненщину накрила негода. Зливи, грози та пориви вітру повалили дерева, частково обірвали лінії електропередач. Фахівці екстрених служб оперативно приступили до ліквідації наслідків негоди.

«Найбільше дісталося півночі Рівненщини. Зливи, град та грози накрили Вараський та Сарненський райони. Через сильні пориви вітру були повалені дерева, також негода призвела до знеструмлення електромереж. За даними гідропостів, у північній частині області випало близько третини місячної норми опадів. На ліквідацію аварій оперативно працювали енергетики, працівники комунальних служб та рятувальники», - повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Зокрема, поблизу села Костянтинівка Сарненського району на міжнародній трасі Київ-Ковель-Ягодин внаслідок сильного вітру на проїжджу частину впали два дерева. Рятувальники оперативно звільнили трасу для руху автомобілів, також розчистили дороги у Вараському районі.

Станом на ранок 19 липня у Вараському районі внаслідок негоди залишається частково знеструмленими 19 населених пунктів. До робіт із відновлення електроенергії задіяні 6 аварійних бригад. Електропостачання планують відновити до кінця дня, повідомили в Рівнеобленерго.

За інформацією Рівненського гідрометцентру, до кінця дня 19 липня синоптики знову прогнозують ускладнення погодних умов: очікуються значні дощ та грози. Оголошено 1 рівень небезпечності - жовтий.

Читайте також: Сильні пориви вітру на Рівненщині повалили дерево (ФОТО)