Платити за повітря. Рівняни, які користуються послугами таксі, обурені, що цього літа зіштовхнулися із нововведеннями. Деякі служби таксі встановили доплату за увімкнений кондиціонер. Хтось просить 7 гривень за прохолодну поїзду, а хтось 20% від загальної вартості. Більше про це - в сюжеті Анастасії Ковальчук .

На вулиці - більше 30 градусів тепла. В транспорті температура ще вища. Відтак, деякі служби таксі у Рівному вирішили, аби пасажири доплачували за кондиціонер. Інна користується послугами таксі щодня. Про те, що за холодне повітря потрібно платити - дізналася нещодавно.

Жінка каже, доплатила, бо хотілося їхати з комфортом. Таксистів підтримує, вважає можна додати до суми кілька гривень за кондиціонер. Пан Сергій також такої думки.

Проте, не всі підтримують таке нововедення. Пані Іванна вважжає доплату за кондиціонер невиправданою.

В рівненських службах таксі доплата різна. Зазвичай, в авто класу комфорт - кондиціонер вже входить у вартість поїздки. Якщо замовляєте економ чи стандарт і хочете їхати в прохолодному салоні - швидше за все, доведеться доплатити.

Директор однієї зі служб таксі пояснює, автомобілі класу економ та стандарт, зазвичай, взагалі не обладнані кондицірнерами.

Веніамін Федорчук каже, кондиціонер це додаткова послуга, за яку потрібно доплачувати. Так само як за перевезення собак чи дитяче крісло. Тож платити за холодне повітря, їхати з відчиненим вікном чи користуватися громадським транспортом - вибір кожного. Проте, якщо ви замовляєте таксі в спеку, краще заздалегідь дізнатися про наявність кондиціонера.

Читайте також: Рівняни заборгували "Рівнетеплоенерго" 168 мільйонів гривень