У Рівненському районі триває конфлікт між селянами та орендарем ставка. Знаходиться він у селі Дерев'яне, що у Зорянській громаді. Селяни кажуть, орендар забороняв купатися та ловити рибу. Не пускає місцевих до водойми. Окрім того, підозрюють, що чоловік взагалі немає права оренди на цей ставок. Сам же орендар запевняє, що все законно. Однак відмовляється показувати будь-які документи. Юрій Чорнобривець продовжить.

З такого емоційного спічту починається розмова з місцевими жителями Зорянської громади. Селяни запевняють, що новий орендар ввів багато заборон, які, на їхню думку, порушують їхні права та закон.

Місцеві всі, як один, розповідають, що тамтешній ставок після смерті попередньго орендаря відійшов до рук чоловіка, який недобросовісно виконує покладені на нього обов'язки. А ще забороняє купатися та ловити рибу навіть на один гачок.

Жителі села Дерев'яне та Заставья кажуть, що не бажають, щоб їхнім ставком займався такий орендар, а ще додають, що ніякої управи на нього немає. Куди б вони не зверталися все дарма.

Сам же оренадр розповідає, що він законно отримав даний ставок у право користування, оскільки його попередник, передав цю водойму йому у спадок.

Жителі громади сумнівають у законності права на оренду ставка, оскільки всіх документів новий орендар не показує, але раз вже взяв водойму у користування то і доглядай за нею як належить, додають місцеві. Голова Зорянської громади Михайло Олійник неохоче з нами спілкувався, але все ж розповів наскільки новий господар ставка справляється з поставленою перед ним задачею.

Сам орендар каже, що на такий об'єм роботи потрібне більше часу, щоб усе привести до ладу.

На момент зйомки у водоймі все таки купалися люди попри те, що самі ж місцеві казали, що раніше цього робити було не можна. А ось рибу не ловив ніхто.

Ми запитали в адвоката, як відубається процедура передачі у спадок такого об'єкту як водойма і якими правами володіє особа, яка його успадкувала.

Додає, якщо орендар не виконує всі зобов'язання, то жителі громади мають право його усунути написавши колективну скаргу вказавши на проблеми та недоліки. Також, якщо водойма використовується не за цільовим призначенням. Тобто фіксувати будь-які порушення, якшо такі є. Наразі в оренадаря є місяць часу, щоб довести місцевим жителям, що він справно виконує усі обов'язки. Натомість люди кажуть, стомились від такого свавілля і вже готові перекривати дорогу обласного значення. 

Читайте також: На Рівненщині за чорницею їздять на позашляховику (ВІДЕО)