«Бізнес і влада. Партнерство заради держави» - саме під такою назвою відбувся форум підприємців та представників влади з Рівненщини, Львівщини, Волині та Хмельниччини. Його мета - напрацювати діалог між бізнесом та владою. Адже це за собою приведе і успішність України у цілому. Що потрібно для ефективної співпраці влади та бізнесу, - дізнавалися наші журналісти.

Територія рівних можливостей - такий основний меседж звучав на форумі "Бізнес та влада. Партнерство заради держави". Бізнесмени та представники влади декількох регіонів західної України дійшли до висновку, що ефективна співпраця між цими ланками пришвидшить якісні зміни в Україні. Адже, як показує практика останніх років, бізнес - це надійна опора та підтримка для держави. Але і йому потрібно відчувати ці самі аспекти в замін.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль розповідає, що йому близькі проблеми підприємців, адже він сам вихідець із бізнесу. Наголошує, наш регіон має низку позитивних напрацювань у формуваннні діалогу влади та бізнесу. Основним завданням вважає створення комфортних умов для підприємців у регіоні.

Голова ради директорів агрохолдингу МУККО Микола Кміть впенений, що ефективна співпраця з позиції рівноправних партнерів зможе підсилити усі сфери України. Основне тут - це вміння чути проблеми одне одного.

А власник кількох готельно-рестораннних комплексів, готелів та грузинських ресторанів у Рівному Володимир Ковалець зауважив, аби бізнес на Рівненщині розвився успішніше, необхідно дотримуватись деяких аспектів: більше спілкування з владою, розуміти один одного і щоб не було заздрості.

А рівненський забудовник Олег Каштан, який 23 роки в бізнесі, згадує буремні часи, коли найбільше доводилось переживати за безпеку свого бізнесу, а не його розвиток. Тішиться з того, що нині часи змінилися.

Диреторка телеканалу "Рівне 1" Людмила Дуніна запропонувала ще одного учасника дискусії - громади. У них дещо відмінні проблеми, але саме вони, як маленькі шестерні, блокують роботу великого механізму - економіки України. А економіка - це перша умова ефективності будь-яких діалогів. Тому запропонувала мізкам регіону долучитися до унікального телепроєкту "Велика Незалежність".

Форум «Бізнес і влада. Партнерство заради держави» організувала компанія West Ukrainian Business Club – спільнота власників та перших осіб бізнесу України. По закінченню учасники дійства, а це представники влади та бізнесу з декілького регіонів, домовилися втілити у життя усі напрацювання та продовжувати співпрацю задля розвитку України.