Їх турбують величезні черги та неіснуючі борги. До журналістів звернулись обурені люди. Спілкувалась з ними Анастасія Ковальчук.

Рівняни скаржаться на Рівнегаз. Зокрема, на обслуговування в клієнтському просторі. До нашої редакції надіслали відео на якому видно величезні черги.

Людмилу Шиляєву найбільше турбує, як вона пояснює, неіснуючий борг.

Хоч жінка і змінила постачальника газу, їй довелося іти в клієнтський центр і вирішувати питання з боргом. Як зазначає рівнянка, з такою проблемою стикнулася не лише вона. Пояснює, багатьом людям нарахували в середньому зайву тисячу гривень. До прикладу, пані Валентина завжди передавала показники, а нині опинилася в подібній ситуації.

Жінка обурена, що їй довелося довго чекати. Пані Валентині порадили написати заяву. Згодом пообіцяли зробити перерахунок і владнати ситуацію. Як пояснили в компанії, черги пов'язані з тим, що споживачі несвоєчасно подають показники лічильників газу. Утворився дисбаланс.

Олександр Ващук додає, відповідно до Кодексу газоросподільної системи, споживачі зобов'язані щомісяця з 1 по 5 числа передавати показники лічильника. Тоді подібних проблем не виникатиме.

Читайте також: Рівняни можуть позмагатися за премію імені Василя Павлюка