Дорожчає щомісяця. Лише з початку цього року цукор піднявся у ціні на 27%. А за останні кілька тижнів його ціна знову зросла до 30 гривень за кілограм. Усе через минулорічний неврожай цукрових буряків, кажуть фермери. І додають, навіть така ціна не покриває всіх витрат. Чому, з'ясовувала Ольга Данілюк.

Петро Ягодка - фермер з Острожчини. Вже 23 роки вирощує цукрові буряки. До збору врожаю лишається ще добрих чотири місяці. І якщо погода сприятиме їх росту, то зібрати цьогоріч Петро Іванович очікує до семисот центнерів буряків. Адже засаджено ними у чоловіка 60 гектарів землі. І це попри те, зізнається, що ця культура потребує неабиякого догляду та чималих фінансових затрат.

А ще витрати на пальне та заробітну плату працівників. Причому, чи не кожного року є ймовірність отримати значно менший врожай ніж попередні роки.

Тому, додає Петро Ягодка, й ціни на цукор постійно зростають.

Наразі ж і цукрових заводів в області, додає, стало менше. Що й змушує фермерів переходити на інші культури. Проте, на ринках продавці дефіциту цукру не помічають. Лише чи не кожного разу піднімають ціну на нього.

Але дехто із господинь через такий стрибок цін закруток цьогоріч робитиме вдвічі менше.

Здорожчання ціни на цукор помітили і в одному із рівненських супермаркетів. Більше того, там навіть обмежили його продаж до 5 кілограм в одні руки. Таке оголошення рівнян неабияк обурило. Проте в департаменті економічного розвитку нас запевнили, що черг за цукром на сьогоднішній день немає. А ціна на нього підвищується через минулорічний неврожай.

Однак, коли уже восени зберуть цьогорічний врожай цукрового буряку, ціна на цукор має впасти, припускають в департаменті економічного розвитку. 

Читайте також: Цими вихідними на Рівненщині можна буде щепитися вакциною Pfizer