А після навчань силовиків Арсен Аваков поїхав до 25-тої пожежно-рятувальної частини у Рівному. Сьогодні її офіційно відкрили. Також 44 рятувальника отримали ключі від службового житла. Як все було, бачив Павло Невесенко.

Ведмідь з собакою та машинами, дівчата по формі та працівники ДСНС з усього регіону. На столі своїх щасливчиків чекають ключі від службових квартир. Вперше за час перебування на посаді до Рівного прибув Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Відразу прямує подивитися до 25-ої пожежної частини, яку сьогодні відкривають офіційно. Біля стенду починає жартувати.

Потому обов'язково сфотографуватися з дітьми у кімнаті. І запитати, як працюють поліцейські в центрі управління в надзвичайних ситуаціях пожежної частини.

А далі вже саме вручення сертифікатів та ключів від 44 нових службових квартир рятувальникам. Хоча Арсен Аваков зауважує, що це житло тимчасове.

А голова державної служби України з надзвичайних ситуацій Дмитро Чечоткін згадує 1991 рік. Відколи будівля пожежної частини тут пустувала.

Долучилося до будівництво пожежної частини і керівництво Рівненської обласної державної адміністрації.

Після завершення вручення ключів від службових квартир, за традицією, потрібно зробити спільне фото. І уже при від'їзді нам вдається зловити Арсена Авакова на коментар.

Питання перше, яке нас цікавить - це нелегальний видобуток бурштину на Рівненщині. Арсен Аваков розповідає, що це питання має вирішуватись лише на законодавчому рівні.

Питання інше легалізація зброї в Україні.

Опісля міністр покинув пожежну частину, яка, до слова, відтепер обслуговуватиме два мікрорайони Рівного: Північний та Золотіїв.

Якось у нас так вже повелося, як тільки приїжджає високопосадовець, все настільки офіційно, що виглядає на показуху. Працівники тиждень готуються до приїзду, аби усім догодити. 5-річна Аріна напевне не знає, хто такий Арсен Аваков. Але не засмучується, адже отримала ведмедя, який чекав її до початку урочистостей.

Читайте також: Після візиту на Рівненщину Аваков подав у відставку