Біля Рівного пройшли масштабні навчання надзвичайників, поліції, нацгвардії та прикордонників. Загалом участь у них взяли три сотні людей та 65 одиниць техніки. Подивитись на дійство приїхав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Як все відбувалось, бачив Дмитро Тригубець.

 

Сьогодні на полігоні ДСНС неподалік Рівного масштабні навчання за участю підрозділів рятувальників, поліції, нацгвардійців та прикордонників. Їх мета - скоординована робота всіх служб. Подивитись на дійство приїхав і Міністр МВС Арсен Аваков.

Згідно легенди: спочатку ліквідували наслідки падіння гвинокрила та боролись з витоком аміаку внаслідок аварії. Вже опісля - ліквідовували пожежу в авто та вибух на території АЗС.

Приборканим вогнем усе не закінчилось. Далі - спецоперація силовиків із затримки озброєної та організованої банди злочинців, яка засіла у приміщенні.

З-поміж усього іншого також було продемонстровано навички аеромедичної евакуації потерпілих на борт гвинтокрилу та висадка двох парашутистів - один з яких медик. Загалом у навчанні взяли участь гвинтокрили ДСНС, поліції та нацгвардійців. За словами голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, найважчим у навчаннях - це координація дій наземних та повітряних сил.

У навчанні взяли участь понад три сотні представників різних підрозділів МВС та 65 одиниць техніки. Ці навчання тривалий час готувались. Оцінив їх і міністр.

До слова, Міністр внутрішніх справ, незважаючи на свій 7-річний термін на посаді, у Рівному - вперше. Тому очікувано були питання, які не стосувались навчань підрозділів МВС. Одне з них - про бурштин та чому ця проблема досі не вирішена.

А після проблеми з бурштином, перейшли знову до навчань. Кажуть, вони уже проходили на території інших областей, зокрема в Сумській та Харківській. В подальшому, за словами чиновників, планують збільшувати кількість службових гвинтокрилів - призначених для евакуації людей.

Читайте також: Рівненські надзвичайники отримали сертифікати та ключі від нового службового житла (ФОТО)