Забороняє користуватися будинком, б'є незрячу матір та "виживає" з дому. Мешканці Шпанова розповіли про умови в яких змушені жити із родичем. Кажуть, ні поліція, ні прокуратура, ні жодна інша інстанція не в силах допомогти. Чому, продовжить Анастасія Ковальчук.

Домашнє насильство чи наклеп? У цьому будинку живе родина, яка не може поділити житло. Пані Марія - незряча. Має двох дітей. Зараз нею опікуєтесь донька Тетяна. Натомість син забороняє рідним користуватися будинком. Заблокував вхід до кухні, ванної та вбиральні. Принаймні так розповідає пані Марія та Тетяна.

Пані Марія розповідає, в будинку живуть і її внуки. Син нібито налаштував їх проти бабусі. Вони не спілкуються. Так само і Тетяна не говорить з рідним братом та його дітьми. Пригадує, як вони позаливали в замки клей. Незрячій матері довелося лізти через вікно.

Жінка розповідає, раніше стосунки були хороші, вони разом росли, підтримували один одного. За словами Тетяни, вона допомогла братові вилікуватися від алкогольної залежності. Коли той перестав заглядати до чарки - почав поводитися агрестивно. З того все й почалося.

Жінка з'ясувала, що власником будинку вже став її брат. На думку Тетяни, договір купівлі-продажу - підроблений. Це їй підтвердив нотаріус. Окрім цього, Тетяна та Марія нарікають, що родич піднімає на них руку. Проте, поліцейський офіцер громади в телефонному дзвінку повідомив, що за фактом сімейного насильства жодного протоколу складено не було. Хоча, поліцію викликали десятки разів.

Як зазначив офіцер, за останні пів року виклики були лише безглуздими. До слова, сусіди про Андрія Козирєва відгукуються позитивно. А ось про його сестру - ні.

По цій справі було вже чимало судових засідання. Тетяна вважає, слідство спеціально затягують. Ми намагалися поспілкуватися із Андрієм Козирєвим, якого мати і сестра звинувачують в підробці документів та в насильстві. На камеру чоловік говорити відмовився. Проте, усно всі звинувачення він заперечив. Пояснив, справа в тому, що сестра зазіхає на його будинок. Чергове судове засідання було заплановане на липень. Воно не відбулося через відвід судді. Тож поки триває судова тяганина, вже роками рідні люди змушені жити під одним дахом і не розмовляти один з одним. Редакція залишає право за Андрієм Козирєвим та його адвокатом висловити свою позицію щодо даної ситуації.

Читайте також: На Рівненщині оголосили штормове попередження