У Сарненському районі четверо чоловіків напали на скупника бурштину. Поранили чоловіка зі зброї, а батька розстріляли. Цей злочин трапився 4 роки тому. Поліцейські встановили, що до нападу причетні кілька чоловіків із Житомирської області. Вони були затримані. Всі ці роки перебувають у рівненському СІЗО. У даній справі тривають суди. Сьогодні відбулось чергове засідання. На ньому побували і наші журналісти.

8 січня 2017 року четверо житомирян вчинили розбійний напад у Сарненському районі. Прагнули незаконно заволодіти сонячним камінням власника бурштину та його батьків. У результаті сутички, що виникла в гаражі потерпілого, один з нападників вистрелив у батька. Від отриманих травм пенсіонер помер дорогою до лікарні.

Правоохоронці встановили, вогнепальна зброя була тільки у Михайла Чернявського. У його напарників – травматика. Саме він розстріляв 54-річного Василя Дубину. Побачивши поліцейських, Олександр Юхимчук та Михайло Чернявський схопили сумку зі зброєю та кинулися тікати в поля. Відтак, обвинувачені, вже четвертий рік перебувають у СІЗО. Тож просять відпустити їх під домашній арешт.

В ході судового розгляду прокурор подав клопотання про продовження підсудним запобіжного заходу у виді тримання під вартою на 60 діб. На його переконання існують ризики ухилення обвинувачених від явки до суду, вчинення ними нових кримінальних правопорушень, а також вплив на свідків та потерпілих.

До слова, цього разу у суді мало відбутися дослідження доказів злочину. Втім, обвинувачений Буката помер, а його захисник не з'явився на судове засідання. Тож справу перенесли. Іншим зловмисникам суд продовжив термін тримання під вартою на 60 діб. Наступне засідання по цій справі відбудеться 3 вересня.

Читайте також: За тиждень на Рівненщині виявили майже 9000 рослин снодійного маку та понад 240 рослин коноплі