У Рівному продавець квасу повторно використовує вживані пластикові стакани зі смітника. Таке відео сьогодні облетіло мережу. Рівняни зафільмували як жінка, яка продає квас, дістає стаканчики зі смітника для повторного використання. На місце з перевіркою виїхали навіть контролюючі органи. Продавчиня неабияк обурилась таким звинуваченням. Запевняє, це наклеп.

На цьому відео видно, як жінка підходить до смітника, дістає щось та підносить до свого робочого місця. За короткий час, це відео потрапляє у соціальні мережі. У коментарях під дописом люди не приховують свого обурення. Припускають, продавчиня дістала з смітника вживані стаканчики, з яких нещодавно пили квас, для подальшої реалізації.

Дехто жінку у коментарях захищає. Сама продавчиня просить її не показувати та коментує, те, що зранку побачило усе місто, неохоче. Пояснює, прибирала своє робоче місце.

Та все ж, отримавши повідомлення про цей випадок, поспілкуватися із продавчинею приїхали представники держпродспоживслужби.

На момент перевірки, стаканчики у жінки були в належному стані. На прилавку стояв антисептик, мала при собі вона також і дозвільні документи на торгівлю квасом. А їх цього року держпродспоживслужба надала майже 20- ьом продавцям квасу в місті.

Втім, лабораторних досліджень квасу та ємкостей, в яких його продають комісія не проводила. А лише рекомендувала підприємцям їх провести. Через, що деякі рівняни і не купують його у вуличних продавців.

Працівники держпродспоживслужби проведуть роз`яснювальну роботу з підприємцем, який розмістив палатку з квасом на Відінській. Кажуть, стверджувати, що продавчиня справді діставала зі смітника використані стаканчики для подальшої реалізації, не можуть. Нікого не штрафували. Після розмови з продавчинею - пішли. Обурена жінка лишилась торгувати. Додавши, що за 6 років торгівлі скарг на неї ще не надходило.

Читайте також: У Рівному активно будується флагшток, на якому майорітиме прапор України