11 років тюрми - за вбивство онуків. Такий вирок сьогодні оголосили чоловіку, у майстерні якого підірвалися двоє дітей. Нагадаємо, трагедія сталась у 2019 році, у селі Смига, на Дубенщині. Хлопчик 13 років та його 11-річна сестра зайшли у майстерню до діда. Останній збирав боєприпаси і сам їх майстрував. Діти відкрили сейф, знайшли коробку і відкрили її. Стався вибух. Брат і сестра загинули на місці. В умисному вбивстві звинуватили їхнього дідуся. Сьогодні чоловік почув вирок. Чи погоджуються з ним рідні дітей - знає Катерина Савченко.

Крізь сльози розповідає бабуся загиблих Олега та Іванки та дружина підсудного Галина Середюк. Трагедія, яка трапилась два роки тому у селі Смига, на Дубенщині сколихнула усю країну. Тринадцятирічний хлопчик та його одинадцятирічна сестра того дня прийшли до бабусі та її чоловіка. Дорослих вдома не було. Діти знайшли ключі від майстерні, зайшли у приміщення та відкрили сейф. Там зберегався саморобний пристрій, який вибухнув у руках дітей. Брат з сестрою загинули на місці. Обвинувчений у смерті дітей, їх дід Микола Середюк. Не хотів, аби постраждали онуки. він роками збирав боєприпасита майстрував вибухівку. Заховав її у сейф аби захиститися від злодіїв. Впродовж двох років тривають суди, весь цей час чоловік перебував в сізо.

Його звинувачують у умисному вбивстві двох малолітніх дітей та виготовленні бойових припасів і вибухових речовин. Його дружина та бабуся дітей каже, це нещасний випадок.

Однак, колегія суддів приймає рішення. Чоловіка визнають винним і наближчі роки він проведе за гратами.

Сам підсудний, Микола Середюк проголошений вирок сприймає спокійно. Каже, там була інша вибухівка.

Те саме говорить і сестра підсудного. Мовляв, не усіх свідків допитали. Начебто дитина принесла ще якусь вибухівку з собою.

Рідні підсудного говорять, чоловік має проблеми зі здоровэям, дітям він ніколи б не наніс шкоди. А такий вирок повязують із тим, що він вже раніше був судимий за зберігання боєприпасів.

За рішенням суду чоловіка позбавили волі на 11 років, однак 2 роки він провів уже в Сізо. За законом савченко, цей термін подвоюється, тож за гратами чоловік пробуде 7 років. Однак, рідні чоловіка це рішення суду планують оскаржувати та подаватимуть апеляцію.

Читайте також: Вбив через ревнощі: на Рівненщині поліцейські оперативно розкрили умисне вбивство