Дитячі забавки чи злочин. Новий Tik Tok-челендж набуває популярності в Україні. Підлітки масово скручують ковпачки із ніпелів автомобілів. Вони знімають це на відео, а потім хизуються так званим "уловом". Від цього вже страждають і рівняни. Більше про злочинний тік-ток тренд та його небезпеку - в сюжеті Анастасії Ковальчук.

Злочинний челендж набуває популярності у соціальній мережі Тік-Ток. Діти та підлітки скручують ковпачки із ніпелів автомобілів. Останнім часом подібні відео збирають тисячі переглядів. Користувачі навіть створюють тематичні акаунти, де хизуються своїми колекціями. В деяких роликах діти показують свій "улов" за день. Інші знімають відеоінструкції - як вкрасти ковпачок. Тренд поширився спочатку в російському сегменті Тік-Току, а нині дістався і до Рівного. В місті від витівок тіктокерів постраждав не один десяток водіїв. Кілька випадків зафіксували у дворі на Князя Острозького. Відео з камер спостереження нам надав голова ОСББ.

Попри це, діти повернулися знову красти ковпачки. Це відео відзняте вчора.

У поліції нам повідомили, що за останні три місяці подібних звернень не надходило. Та і власники автомобілів кажуть, що сума збитків невелика, тому до правоохоронців не звертаються. Стандартні ковпачки і дійсно коштують небагато. Однак, очевидно тіктокерам потрібні інші.

Саме такі ковпачки найбільше цікавлять тіктокерів. До слова, вони користуються попитом і на сайтах оголошень. Нові, найдорожчі ми знайшли за 200 гривень. Аби убезпечитися від постійних крадіжок, як до прикладу в дворі на Князя Острозького, Євген Чорногорський радить ставити звичайні пластмасові ковпачки.

На СТО додають, що найчастіше з автомобілів крадуть дорожчі деталі. Злодії вирізають каталізатори, фари, радари, аби продати їх. Однак, такими "уловами" навряд чи хтось хизуватиметься у Tіктоці.

Читайте також: У Рівному дитина вистрибнула з вікна