Мільйони доларів аби врятувати життя. У п'ятимісячної дівчинки з Рівненського району спінальна м'язова атрофія. Страшна хвороба, через яку малеча слабшає кожного дня, і в результаті втрачає здатність рухатись і навіть дихати. Щоб врятувати дитину потрібні шалені кошти, а саме 2 мільйони 300 тисяч доларів. У родини немає таких грошей. Батьки просять про допомогу всіх небайдужих.

Це маленька Дана, з селища Клевань. Їй 5 місяців. Дівчинка любить посміхатись. Мама каже, донечка народилась здоровою. У два місяці, під час планового огляду, педіатр помітила слабку фізичну активність у дівчинки.

Далі були численні обстеження, консультації у різних лікарів, масажі, але у підсумку підтвердження страшного діагнозу. Спінальна м'язова атрофія- генетичне захворювання, яке порушує функції нервових клітин спинного мозку, що призводить до м'язової атрофії.

Рідкісне захворювання, яке хронічно прогресує. Дитина слабшає кожного дня. Не може рухатись, ходити і навіть дихати. Мама дівчинки вже теж помітила певні симптоми.

Без належного лікування дитина може не дожити до двох років. Врятувати малюка можливо. Є препарат, який замінює мутований ген, що є першопричиною СМА. Для хворої дитини вистачить однієї ін'єкції.

Але ціна препарату вражає. 2 мільйони 300 тисяч доларів за укол. Це космічна сума для звичайної української родини.

Для маленької Дани вже почали збирати кошти. Друзі, родичі поширюють інформацію, створюють листівки, розставляють благодійні скриньки і не соромляться просто підходити до людей і просити про допомогу.

Ірина та Василь переглядають фото. В дитячому альбомі вже встигли записати перші досягнення малечі.

З кожним днем для маленької Дани, спливає час. Головне не втратити його і якомога швидше почати лікування. Батьки дякують всім, хто не проходить повз їхньої біди і просять про допомогу.

Подаруйте малечі шанс на життя:

4441114411501180 Прадунець Ірина - мама, 4149 6293 8688 3425 Прадунець Василь - тато.

Читайте також: Діагноз СМА: маленькій Дані з Клеваня терміново потрібна фінансова допомога