Про неї говорили усі. Негода, яка накрила Рівненщину минулої п'ятниці, наробила чимало лиха. Травмування людей, пожежа, відсутність електропостачання у містах та селах. А ще повалені дерева і як наслідок - 5 пошкоджених автівок лише у Рівному. Вітер руйнував паркани та дахи житлових будинків. Чи вдалося подолати наслідки негоди у нашій області, знає Катерина Савченко.

Впродовж усього минулого тижня на Рівненщині було спекотно. Термометр подекуди піднімався до позначки 35 плюс. На прохолоду та опади чекали мабуть усі. І вони прийшли разом із шкальним вітром. У п'ятницю ввечері все розпочалося із піщаної бурі.

А потім розпочалась злива. І місто попливло.

Під час руху 45-ого маршрутного таксі по вулиці Князя Володимира на нього впало дерево. А от на вулиці Тернопільській почав палати житловий будинок. Подейкували в помешкання рівнян влучила блискавка. Вогонь розгорівся не на жарт.

На щастя, в пожежі ніхто не постраждав, а от будинок зруйновано майже ущент, бо ж вітер щосили роздмухував полум'я. Однак, як виявилося згодом, виною усьому не блискавка.

Сильний вітер валив дерева, як соломинки. Щонайменше 5 автомобілів довелося визволяти надзвичайникам. У селі Тучин внаслідок негоди постраждала жінка. Вітер зірвав із даху фрагменти металочерепиці та цегляного комину. Вони впали на жінку. Сусіди викликали швидку.Після надання допомоги жінку госпіталізували до Рівненської обласної клінічної лікарні. Дахи зривало і на багатоповерхівках.

У Рівному на ранок після негоди збитки підраховують і голови ОСББ.

Надвечір п'ятниці у Рівному створили координаційний штаб. Долали наслідки негоди бригади ШЕУ та Тресту зеленого господарства. З'явились дірки в покрівлях у близько 10 багатоповерхівок.

Без світла внаслідок негоди опинилось чимало міст та сіл області. Станом на суботу знеструмленими залишались 340 населених пунктів і майже 200 повітряних ліній 10 кіловольт.

До аварійно-відновлювальних робіт було залучнено 76 бригад та 81 одиниця техніки енергетиків. Працювати, кажуть, доводилося в екстремальних умовах і майже цілодобово.

Чимало руйнувань фіксують і в обласні адміністрації.

Враховуючи кількість руйнувань у всіх територіальних громадах керівництво області доручило розглянути питання додаткового виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії у резервних фондах.

Читайте також: 120 кілометрів пішки: на Рівненщині триває хресна хода (ВІДЕО)