Фото ілюстративне
Завдяки перемозі проєкту «Безпечна вода для міста Рівне» вартістю 6,5 млн грн. Проєкт був підготовлений Асоціацією Водоканалів Словаччини разом із партнерами проекту – Асоціацією Водоканалів України та "Рівнеоблводоканалом", який є членом Асоціації, а також незалежним інвестиційним консультантом – Наталією Матковською.

Конкурсна заявка «Безпечна вода для міста Рівне» стала однією з двох переможців серед 14 проєктів, здобула найвищий бал (95 із 100) та отримала 2/3 загального бюджету конкурсу – 199 373 євро.

В рамках реалізації проєкту на потужностях підприємства буде встановлена установка з виробництва гіпохлориту натрію – безпечного реагенту, яким дезінфікують воду перед подачею у мережу водопроводу. Цю технологію використовують водопостачальні підприємства України та інших країн Європи. В Україні є один виробник – монополіст, який охоплює до 90% ринку, зловживає становищем, регулярно підвищує ціну й загрожує зупинками виробництва.

Власне устаткування з виробництва гіпохлориту дозволить не лише отримати незалежність від монополіста – виробника, але й допоможе заощадити близько 60% суми коштів, які Рівнеоблводоканал витрачає на знезараження води. Власне устаткування буде встановлене на однієї з найбільших насосних станцій підприємства – «Київській».

Конкурс був оголошений Міністерством закордонних справ Словаччини та Словацькою агенцією з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid). Номер проекту: SAMRS/2021/UA/1/5.

Джерело: Рівненська міська рада

Читайте також: Від завтра сімейні лікарі будуть приймати квасилівчан у Рівному