Найбільше на неї нарікають водії швидкої. Кажуть, не можуть вчасно довезти пацієнтів у приймальне відділення, бо стоянка переповнена автомобілями. І не лише вона, а й тротуари. Керівництво лікарні каже, міська влада на їхні звернення не реагує. Натомість останні переконують у протилежному. Яна Євтушок розбиралась у ситуації.

Ігор Щербаков працює водієм швидкої допомоги вже четвертий рік. В міську лікарню возить пацієнтів щодня по кілька разів на день. Скаржиться на переповнену стоянку, адже водії паркують машини ближче до входу. Через це неможливо безперешкодно доставляти пацієнтів до лікарні.

Згідно плану-схеми міської лікарні, дві парковки на території все ж передбачені. Втім, вони майже пустують. Бо знаходяться далеко від центрального входу. Натомість, водіям легше припаркуватися навіть на тротуарах, клумбах та інших непризначених для цього місцях. Іноді ситуації доходили до абсурду, каже заступник головного лікаря.

Поліцію медики викликали неодноразово. Втім та, безсильна. Бо на території лікарні немає жодного знаку. Тож правил, як таких, водії не порушують. Єдине вирішення цієї проблеми, яке вбачає керівництво закладу - це облаштування платної парковки. Але на всі звернення, міська влада ніяк не реагує.

Натомість, у міській раді переконують, до них ніхто не звертався. Проте, кажуть про цю проблему знають. Знають, але не вирішують.

Коли на території лікарні встановлять, так звані, "відповідні механізми" у міській раді не сказали. Вочевидь тоді, коли знайдуть чимало надісланих звернень, про які не знають. А поки, каретам швидкої з пацієнтами і надалі доведеться тіснитися та шукати місце хоч десь, в той час, коли кожна хвилина життя хворого пацієнта у швидкій, йде на хвилини. 

Читайте також: Міська рада Рівного встановила ставки податків