Рекорд України за найбільшу кількість вишитих вручну літер та знаків зареєстрували напередодні у Рівному. Встановила його майстриня народної творчості Олена Мєдвєдєва. Представники Реєстру рекордів України нарахували аж 540 тисяч 542 літери та знаки у 24-ох вишитих книгах. До слова, це уже другий рекорд жінки. Ольга Мосійчук продовжить.

"Не планувала ні першого, ні другого (рекорду), тому що коли працюєш над тим, чим живеш, не думаєш про рекорди, думаєш про результат, думаєш про красу і думаєш про якість".

А рекорди, говорить Олена Медведєва, це вже приємне винагородження усіх цих старань. І перший такий бонус вона отримала у 2019 році. Коли її вишиту книгу Євангеліє від Святого Матвія визнали найбільшою вишиваною книгою ручної роботи. Другий рекорд не заставив себе довго чекати. Його зареєстрували 11 червня представники Реєстру рекордів України за найбільшу кількість вишитих вручну літер та знаків. А їх у двадцятичотирьох книгах Олени Медвєдєвої аж 540 542 літери та знаки.

Розпочинала ж, пригадує Олена Медведєва із вишивання дитячих казок. Нині її колекція налічує майже пів сотні вишитих книг, серед яких твори Ліни Костенко, Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки. Метою її роботи є пропагування української літератури.

Долучитися до цього процесу може кожен охочий. А от побачити уже готові роботи можна безпосередньо у Літературному музеї Уласа Самчука. Найбільші поціновувачі такого мистецтва, зазначають тут, діти. Які не просто можуть подивитися на книги, а й розгорнути їх.

Наразі Олена Медведєва працює над уривком твору Уласа Самчука Марія. Презентація цієї книги запланована на кінець літа. 

Читайте також: Дискусії та піар перед телекамерами: у Рівному відбулось засідання виконавчого комітету міськради (ВІДЕО)