Зараз перевізники користуються тарифом, який відповідає одній гривні за кілометр, проте незабаром це може змінитись.

На Рівненщині вартість проїзду може зрости до 30%. Йде мова про транспорт міжміського сполучення. Адже про це просять перевізники, кажуть, працюють собі у збиток. Востаннє тарифи змінювалися більш ніж два роки тому.

Сергій працює водієм більше двадцяти років, каже, такого малого пасажиропотоку ще ніколи бачив. На запитання, чи допоможе вийти в плюс перевізнику підвищення вартості проїзд,  чоловік відповісти вагається, адже чимало його клієнтів забирають водії, які користуються сервісом, що допомагає знайти попутників, яким по дорозі. До-прикладу проїзд до Тучину вартує 26 гривень, адже поки що тариф - одна гривня за кілометр.

Думки людей різняться - хтось розуміє чому потрібно підвищувати вартість, а дехто боїться що різниця у ціні може виявитись непідйомною. В групі ризику - пенсіонери, для яких пенсія єдиний дохід.

Зростання ціни - явище закономірне, говорять чиновники. Адже зросли основні складові тарифу від часу останнього підвищення. Однак, запевняють, рішення будуть приймати по кожному перевізнику в індивідуальному порядку.

Відтак, є усі підстави перевізникам говорити про нерентабельність перевезень на цей момент. В тому числі і через карантинні обмеження, адже їм дозволено перевозити лише ту кількість пасажирів, яка відповідає числу сидячих місць.

Читайте також: У Здолбунові відбувся дитячий забіг (ФОТО)