Рівненський районний суд поставив крапку в кримінальній справі про земельну аферу в селі Городище поблизу Рівного. Про цю історію ми розповідали в попередніх випусках програми “Патруль”.

Нагадаємо, тут 9-ох членів садівничого кооперативу “Електрон — 3” незаконно позбавили їхніх земельних ділянок, якими вони володіли з 1992-ого року. Зробив це екс-голова кооперативу Олег Мартинюк, який підробив низку документів, виключив людей зі списку власників, а звільнені ділянки роздав родичам та друзям.

Під час судових слухань Олег Мартинюк визнав себе винним. Але в’язниці йому вдалося уникнути. Втім, війна за свою землю для цих людей ще не закінчена. Зараз вони в цивільному порядку судяться з нинішніми власниками земельних ділянок, яких вважають співучасниками земельної афери.

Потерпілі вірять: після рішення суду в кримінальній справі, який по суті визнав саме їх законними власниками землі, вони таки повернуть свої ділянки. Але коли це станеться, люди не знають адже нинішні власники віддавати землю без бою не збираються. Програма “Патруль” стежитиме за перебігом цієї справи і про нові подробиці ми розповідатимемо у наступних випусках.