Містобудування, матеріальна допомога та оренда землі - на попередній сесії Рівнеради було розглянуто більше 300 питань. Усіх ми не змогли показати в ефірі. Відтак Павло Невесенко зібрав ті питання, які також є важливими, аби ви побачили, як за кошти платників податків міські обранці своїми рішеннями самі заганяють себе у юридичний глухий кут.

 

10 червня. Пленарне засідання Рівненської міської ради. Перерва. Як завжди журналісти хочуть взяти коментар у міського голови Олександра Третяка. Але тут на авансцену виходить Василь Котик - рівнянин, який вже 17 років воює за свої комунальні послуги. У нього величезний борг, втім він не збирається його платити, оскільки вважає, що компанії його обманюють. Олександр Третяк та поліція намагається заспокоїти дідуся. Втім отримують гідну відсіч.

Питання 7 у порядку денному - програма створення розроблення містобудівної документації. До цього проєкту рішення у Галини Кульчинської виникають питання. Пояснити це питання збирається депутат Дмитро Котляров, однак Галина Кульчинська хоче почути доповідача з управління містобудування та архітектури.

Ряд питань про виділення матеріальної допомоги. Згідно з положенням максимальна сума на одну людину 5 тисяч гривень. А рівнянці Аллі Ткаченко, котра вже 10 років бореться з онкологією, лише у місяць необхідно 70 тисяч. Депутати входять у ситуацію і хочуть збільшити суму допомоги.

Втім, потрапляють у юридичний колапс.

Питання про продовження оренди землі у Рівному також є важливими. Одне з таких продовження оренди ділянки на розі вулиць Гагаріна та Князя Романа підприємцями, які мають квітковий кіоск та облаштували зупинку громадського транспорту. Профільні комісії Рівнеради не рекомендують продовжувати оренду, оскільки ділянка знаходиться в межах, так званих, червоних ліній. І депутати не голосують за це рішення. Втім, Сергій Васильчук нагадав обранцям за цю ситуацію.

Потому депутати переголосовують це питання і відкладають на довивченян до наступної сесії, яка відбудеться 24 червня. Перебуваючи на засіданнях Рівнеради цього скликання складається враження, що частіше всього міські обранці лише роблять вигляд роботи, адже зазадалегідь усі рішення приймаються закулісно, так званою, більшістю. І часто проєкти рішень складені юридично неграмотно. Тоді й напрошується старе українське прислів'я: нова мітла по-новому мете, а як зламається - під лавкою валяється.

Читайте також: Сотні рівнян вболівають за Україну у фан-зоні в парку Шевченка (ФОТО)