Чотириногі друзі все частіше кусають своїх власників. З початку року в рівному виявлено понад сто укусів людей домашніми улюбленцями. Найбільше рівняни страждають від котів, на весні вони особливо агресивні. Додають клопоту і безпритульні собаки. Всі вони без щеплень.

З року в рік чотирилапі друзі людей стають все агресивнішими. Лише з початку цього року у Рівному зареєтровано понад сотню випадків, коли домашні улюбленці нападали на господарів. Причини такої поведінки тварин різні. Але найголовніше - бідкаються експерти у небажанні власників робити щеплення від сказу.

Змушувати господарів медики не будуть, але розраховують на допомогу ЖКП. А би ті заздалегідь повідомляли мешканців будинків про час проведення щеплення.

Комунальники також обома руками за таке нововедення. Тож в травні ветеринарні медики вже спільно з ЖКП планують зробити щеплення півстисячі домашнім тваринам.

Якщо з домашніми тваринами медики ще можуть впоратися, то що робити з безпритульними невідомо. Всі вони кажуть ветеринари без прививок.

У Рівному понад півтори тисячі чотирилапих друзів людей потребують щеплення. Ветеринари обіцяють робити їм ін’єкції безкоштовно.