Більше гектара землі передали міські депутати в постійне користування обласній прокуратурі для будівництва багатоквартирного будинку. Відбулося це на сесії Рівнеради. Мова йде про ділянку біля 19 школи, в районі вулиць Корольова, Соборна та Макарова. Мешканці цього житлового масиву сподівалися, що там зведуть дитячий садок. Так і планували депутати попереднього каденції. Але вийшло, як вийшло. Що це - данина прокуратурі чи якимось забудовникам? З'ясовував Павло Невесенко.

 

Ось так, без обговорень і дискусій, як зазвичай буває міські обранці Рівного віддали більше гектара землі працівникам прокуратури. Ділянка в районі Ювілейного була єдиною, де можна було б побудувати дитсадок для мешканців масиву. Він вкрай необхідний для декількох тисяч рівнян, які там проживають. Тепер же на цьому місці з'явиться чергова багатоповерхівка. Ексдепутат Рівнеради Назарій Поліщук розповідає таке рішення депутатів точно не піде на користь громаді.

Додає, особливої користі це не принесе і прокуратурі. Адже з 250-300 квартир у багатоповерхівці працівники відомства отримають у кращому випадку декілька десятків апартаментів. Місто теж від цього не виграє. В плюсі залишається лише забудовник.

Не підтримали це рішення вся фракція "Голос", та Нездюр Олена з "Батьківщини". Олександр Третяк не голосував, не дивлячись на те, що його фракція "ЄС" проголосувала за передачу землі прокуратурі. Можливо таким чином міський голова вирішив уникнути відповідальності чи незручних запитань у майбутньому. а можливо в останній момент замучила совість. Не голосувала за це питання і Галина Кульчинська. 

"Дуже задоволені" в лапках, що на земельній ділянці з'явиться чергова багатоповерхівка мешканці житлового масиву.

Найголовніше, міські обранці голосували за передачу землі в кінці сесійного засідання, коли вже майже не було представників ЗМІ. Вони не врахували думку мешканців житлового масиву. Ніхто не має нічого проти житла для працівників прокуратури, але можливо можна було б виділити землю для цього деінде. А ще можна було б продати землю з аукціону, тоді б місто змогло заробити непогані кошти для розвитку інфраструктури. Але кого це хвилює? Як кажуть в народі: це Рівне крихітко. Дорогу забудовникам.

Читайте також: Як працюють перші особи міста Рівного? (ВІДЕО)