Рівняни скаржаться на незаконну прибудову біля будинку. Знаходиться вона на вулиці Пересопницькій. У 2012 році апеляційний суд Рівного зобов'язав власників знести самочинне будівництво. Втім, як то кажуть - віз і нині там. Люди, які звели будинок закордоном, а їхні сусіди страждають. Нарікають на міську владу. Кажуть, на них ніхто не звертає увагу. У ситуації розбирався Павло Невесенко.

Ось такий вигляд з вікна вже більше 9 років мають мешканці будинку по вулиці Пересопницька 204. На місці господарської будівлі власники добудували декілька поверхів. У 2012 році суд забов'язав тих знести самочинне будівництво. Але по цей день незаконна споруда і досі тут. Жителі чотирьохквартирного будинку звернулися до міського голови Рівного Олександра Третяка.

Втім у міській раді повідомили, Наталія Поліщук дійсно була на онлайн-приймомі у Олександра Третяка, втім про незаконну будівлю згадала ненароком. Офіційна причина ремонт аварійного будинку.

Чоловік Наталії вимагає, аби приїхала профільна комісія міськради, аби з'ясувати що робити з незаконною забудовою.

Власники незаконної прибудови біля будинку вже тривалий час живуть за кордоном.

Ще одна проблема у мешканців чотирьохквартирного будинку - це його аварійний стан. Дах тут постійно протікає, на стінах сирість та пліснява, подекуди стіни обвалюються

У міській раді розповіли, що на прийомі пані Наталія дійсно говорила здебільшого про ремонт будинку, а не про незаконну прибудово. Зазначають, мешканцям варто створити у будинку ОСББ, аби залучити бюджетні кошти за програмою співфінансування.

Натомість Олександр Ступак продовжує наполягати на своєму - аби до будинку приїхала комісія і на місці вирішили усі проблеми.

Ми написали інформаційний запит в Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області, аби нам повідомили, чому об'єкт самочинного будівництва на вулиці Пересопницька 204 не знесений і досі, не дивлячись на рішення суду. Чекатимемо на відповідь. що ж до аварійного будинку, який мабуть не ремонтували з 1907 року - то тут підходить українська приказка: На інших надійся, але і сам до робогти береся.

Читайте також: Вулиці Рівного затопило після зливи