В Україні запрацювали центри масової вакцинації. Стартували на вихідних у 10-ти містах. Рівне серед них. Щеплювали у діагностичному центрі. За вихідні провакцинувались майже 400 людей. Як все було, бачила Ольга Мосійчук.

Субота, 9 година ранку, в актовому залі Рівненського діагностичного центру чимало охочих вакцинуватися. Адже саме тут розгорнув свою діяльність центр вакцинації проти COVID-19.

І задіяні до цього процесу 3 мобільні бригади лікарів. Які спершу опитують пацієнта про стан його здоров'я, а опісля того колють вакцину. Зареєструвавшись у додатку "Дія", зрадів можливості щепитися і рівнянин Володимир з дружиною.

Каже, вакцинуватися не боявся, а сам укол навіть і не відчув. Втім, 30 хвилин для спостереження за самопочуттям вакцинованих таки просидів. Поспішала щепитися і рівнянка Ірина. Розповідає, хоче невдовзі з родиною поїхати на відпочинок, тому щеплення їй вкрай необхідне.

До слова, через 28 днів їй доведеться прийти за ще однією дозою вакцини. І лише після цього дівчині, як і решті бажаючим, видадуть міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації. Яке й необхідне в окремих випадках для поїздки за кордон.

Загалом на вихідних мобільні бригади центру вакцинували 389 осіб, хоча планували щепити не менше шестиста. 12 та 13 червня центр вакцинації знову діятиме на базі діагностичного центру у Рівному. І наша область не єдина, хто розгорнув роботу такого центру. За необхідності, його можуть розширити або ж відкрити ще декілька таких пунктів, як це зробили інші міста. 

Читайте також: У Рівному на COVID-19 хворіють дев'ять медиків