Сьогодні, 4 червня, на позачерговій сесії депутати одноголосно підтримали внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік. Нагадаємо, напередодні обласна рада відхилила пропозицію облдержадміністрації по фінансуванню новоутвореного департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення. Крім того, цього разу на сесії виникло й інше спірне питання. Яке - знає наша Яна Євтушок.

Позачергова сесія Рівненської обласної ради розпочалась. В порядку денному ключове питання - фінансування новоствореного департаменту облдержадміністрації. Нагадаємо, його утворили ще у березні. Тоді, очільник області віталій Коваль підписав відповідне розпорядження. Втім, на попередньому засіданні депутати мало не побилися. Оскільки, обласна бюджетна комісія відмовилась визнавати розпорядником коштів новий департамент.

Заручниками ситуації стали медики, які підпорядковувалися управлінням охорони здоров’я та цивільного захисту населення. Мовляв, зарплат їм не дадуть. А процес повторного розформування новоутвореного департаменту може тривати 2-3 місяці. Врешті-решт обласні обранці на позачерговій сесії одноголосно голосують "за".

Тож зарплати медикам дадуть, гроші на утримання медзакладів та лікування ковідних хворих – є. Тепер виплати проводитимуть через новостворений департамент. Однак, на сесії назріло інше спірне питання. Депутати 4 фракцій мали на меті надіслати від облради звернення до СБУ та до Кабміну про нібито неналежне виконання повноважень голови адміністрації. Втім, голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук зняв це рішення.

Зазначимо, рада вирішила не скаржитися президенту на Віталія Коваля, бо у коаліції голови облради не вистачало голосів, щоб підтримати це рішення. Кілька депутатів з фракції "ЄС", "Свободи" та " За майбутнє" не змогли прибути на сесію. Сам же очільник області прокоментував свою позицію з цього приводу.

До слова, всі життєво необхідні програми будуть профінансовані. Медики 8 закладів отримають зарплати, а установи охорони здоров’я продовжать стабільно працювати. Загалом йдеться про майже як 390 млн.грн.

Читайте також: На Рівненщині візьмуться за стихійну торгівлю