Більше сотні працівників та 40 одиниць техніки. У Рівненському районі продовжують ремонтувати дорогу Рівне - Луцьк. Темпи наростили. Укладають асфальт, облаштовують водовідведення та зупинки. Незабаром всі автомобілі будуть рухатись однією смугою руху. Чому, знає Анна Яцук.

Копають, укладають, перевозять - нині на дорозі в Обарові кипить робота.

На шестикілометровій ділянці працює відразу три підрядні організації. Одні люди укладають асфальт, інші роблять водовідведення та облаштовують узбіччя. Працюють на місці і геодезисти.

По 12 годин на даній дорозі проводять підрядники. Робота йде відразу на двох смугах руху. Наразі автомобілі рухаються правою. За Городком переїжджають на ліву. Але вже незабаром будують їхати одною.

Щодня даною дорогою рухається біля 25 тисяч авто. Наразі, через ремонт є невеликі затори. Втім водії кажуть, їх можливо терпіти, згадуючи які були ями напередодні.

А от мешканцям Обарова не дуже добре. Особливо ремонт дошкуляє тим людям, хто живе над дорогою.

Шляховики пояснюють, будівництво триває відповідно до проекту. Для людей у спеціальних місцях, будуть передбачені заїзди. Вздовж дороги будуть облаштовані відбійники, замінені зупинки. Деякі аварійні вже знесли, інші поки є. Особливо мозаїчні. У пріоритеті їх зберегти, щоправда, якщо вони будуть безпечні.

До слова, ремонт 6-ти кілометрів дороги Рівне - Луцьк, почався ще у 2018 році. Його розпочала білоруська компанія. Але незабаром роботи зупинились, через Північну об'їздну, яка на Карпилівському кільці має з'єднуватись з дорогою Н 22. Призупинили роботи бо корегували проект. Енергетична будівельна компанія стала новим проектантом. Продовжила ремонт дороги у кінці минулого року. Загальна вартість майже 450 мільйонів гривень. Завершити всі роботи обіцяють влітку цього року. Виконавець дає 7 років гарантії. Якщо ж за цей період виявлять недоліки на дорозі, він буде зобов’язаний усунути їх власним коштом.

Читайте також: Більше 40 одиниць техніки укладає дорогу "Рівне-Луцьк"