А також надзвичайники та працівники бюджетних управлінь.

Сьогодні, 2 червня депутати на сесії Рівненської облради не підтримали фінансування новоствореного департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення. 

Як зазначив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник, невизнання департаменту головним розпорядником коштів призведе до перерви у бюджетному процесі та фінансуванні всіх заходів, що здійснюються з обласного бюджету.

Під загрозою фінансування:
- зарплати працівників 5 лікувально-профілактичних закладів, які фінансуються із медсубвенції;
- виплати за комунальні платежі лікувально-профілактичних закладів обласного підпорядкування;
- нефінансування бюджетних програм, затверджених обласною радою – «Діти Рівненщини на 2021-2023 роки», «Обласна програма з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік», «Обласна програма фінансової підтримки та розвитку обласних комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської обласної ради на 2021 рік»;
- харчування дітей в обласному будинку дитини, закупівля онкопрепаратів пацієнтам дитячого віку;

Також відключення електропостачання унеможливить надання допомоги системами забезпечення киснепостачання ковідних закладів – пацієнти підключені до кисню не зможуть отримати медичну допомогу.

Відключення Рівненської обласної станції переливання крові від електропостачання призведе до втрати препаратів крові на суму більше 14 млн грн.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Читайте також: У Рівному на сесії Облради побилися депутати (ВІДЕО)