Газовий шантаж чи необхідні заходи? Мешканці кількох будинків у Рівному опинились без газу - через не підписаний договір. Спочатку "Рівнегаз" попереджав про ремонтні роботи, проте після їх проведення газопостачання так і не відновили. Чому - далі у сюжеті.

Життя без газу. Міра Миколаївна - жінка у поважному віці. Має проблеми зі здоров'ям та насилу може пересуватись власною квартирою. Без газу - вже третю добу. Через це у неї немає гарячої води, вона не може ні прийняти душ, ні навіть приготувати їжу, лише розігріти - у мікрохвильовці.

Жінка каже - заборгованості немає, ремонтні роботи вже давно провели, а газ до цієї пори не увімкнули.

Газу немає у цілому будинку, що по вулиці Древлянській 24. Мешканці обурені, адже вже знають подібні історії. "Рівнегаз" проводить ремонтні роботи, перекривають газ, а вмикають - за умови підписання договору. Проте що це за договір, та які його справжні умови -немають і гадки. Документ, який дали їм на руки - акт про перерозподіл. Однак як каже голова ОСББ будинку - це не привід шантажувати людей, які до слова, навіть заборгованості немають.

Додає - співробітники газової служби особливих ремонтних робіт не проводили, здогадується що пустити до будинку газ не є проблемою. А його відсутність - це шантаж з боку компанії, аби змусити підписати договір. Разом з нашою знімальною групою мешканці вирішили подзвонити до газовиків, аби відкрито з'ясувати в чому все ж таки проблема. Однак ті, підвищували голос та говорили про якісь незрозумілі умови, які не виконуються.

Ігор Ханенко також є головою ОСББ, що на вулиці Мельника 18: у його будинку є газ, однак чоловік каже, така доля може чекати кожен будинок, зокрема і його.

Каже - це і найбільше лякає, адже зміст договору, додатком якого є акт розмежування газових мереж є невідомим. Більше того, для того аби голова ОСББ підписав будь-який акт, необхідно провести загальні збори і надати їй повноваження. Це може затягнутись у часі - а сидіти увесь цей час без блакитного палива - це справжня катастрофа. У Рівнегазі всіляко запевняють - шукати зраду, там де її немає непотрібно. Однак кажуть, саме у цьому будинку, що по вулиці Древлянській увімкнути газ - можливість є. Проте додають, газу немає в тому числі, і з міркувань безпеки, кажуть якщо немає доступу до усіх приміщень - немає впевненості у тому, що життя людей у безпеці.

У Рівнегазі підтвердили що проблемою, є те що акт розмежування не підписаний головою ОСББ. Однак чи є це причиною тривалий час залишати людей без блакитного палива - питання відкрите. Вважаючи, що представники компанії підтвердили - газ пустити готові. На разі у місті щонайменше п'ять будинків, у яких він - відсутній та які опинились у аналогічній ситуації.

Читайте також: Триває розгляд справи щодо скандального розплідника у Рівному