Упродовж шести років у Рівному відбувалася низка нападів на жінок біля гідропарку та стадіону "Авангард". Відтак, жертви зловмисника постійно пікетують та вимагають для нього справедливого покарання. Сьогодні, 26 травня, у міському суді мав відбутися розгляд справи по суті. Проте, цього не сталося. Чому - знає Яна Євтушок.

 

З півсотні людей прийшли під Рівненський міський суд. Вимагають, щоб серійному ґвалтіванику винесли справедливий вирок.

Відтак, уже півтора роки тягнеться суд щодо чоловіка, якого звинувачують у серії зґвалтувань. Нагадаємо, від рук злочинця постраждало шість жінок. Правоохоронці висунули йому чотири звинувачення у зґвалтуванні та ще два - у спробі. Напади були нерегулярні, тому правоохоронці кілька років не могли знайти ймовірного зловмисника. Проте, у 2019 році чоловіка впізнала одна з жертв. Пізніше, під час слідства, решта потерпілих також упізнали обвинуваченого.

Досі не відбулося жодного засідання по суті. Донедавна обвинувачений перебував під домашнім арештом. Втім, на минулому засіданні суд виніс рішення помістити його у СІЗО. Самі потерпілі просять найжорсткішого покарання для кривдника та швидшого розгляду справи.

Сьогодні, 26 травня, мали розпочати розгляд справи. Однак, судове засідання було відкладено. Оскільки від обвинуваченого надійшло клопотання про участь у засіданні в режимі відеоконференції.

До слова, наступне засідання по цій справі відбудеться 8 червня. Обвинувачений буде доставлений до суду. Тоді колегія вирішить, в якому режимі підсудний з'являтиметься на подальший розгляд справи.

Читайте також: Поліцейські офіцери громади викрили жителя Квасилова причетного до крадіжки на Дубенщині