Батьки учнів та працівники закладів неабияк занепокоєні тим, що школи можуть закрити. У Рівненський район, а саме у селище Клевань, прибула слідча комісія Верховної ради. Що з'ясували, розповість Анастасія Ковальчук.

Порушення прав дитини. На Рівненщині слідча комісія Верховної Ради перевіряла санаторні та спеціальні школи. В обох закладах навчаються діти з особливими освітніми потребами. Проте, у зв'язку з децентралізацією, заклади можуть перепрофілювати або ж закрити. Це викликає неабияке хвилювання у батьків.

А ще через постанову Кабміну батькам відмовляють в можливості лишати дітей на ніч у навчальних закладах, що було дозволено раніше.

Відтак, члени слідчої комісії сподіваються на міністерку соцполітики.

Слідча комісія із більше десятка депутатів Верховної ради проводила виїздне засідання протягом двох днів. У ньому взяли участь нардепи, високопосадовці, представники міністерств, прокуратури і не тільки. Делегація побувала в кількох закладах на Рівненщині та Волині. Під час підсумкової зустрічі звучало чимало обіцянок. Проте чи виконають їх і чи справді це врятує школи для дітей з особливими потребами - побачимо.

Читайте також: З 1 червня у Рівному зросте вартість проїзду у міському транспорті