Джерело: ГУ ДСНС у Рівненській області
Учора, 21 травня, рятувальники Вараського міського сектору та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області за ініціативи директора комунального некомерційного підприємства Вараської міської ради «Вараський центр первинної медичної допомоги» Жанни Мирончук провели на території підрозділу екскурсію та тематичне заняття для адміністративного та медичного персоналу підприємства.

У ході заходу вогнеборці ознайомили присутніх із ситуацією з пожежами та їх наслідками, що сталися впродовж поточного періоду в області та Вараській міській територіальній громаді, а також нагадали медперсоналу основні причини виникнення загорань, як їх попередити та як діяти у випадку небезпечних ситуацій. Медики задавали рятувальнику чимало запитань, на які отримали аргументовані відповіді.

Найбільшу зацікавленість у медичних працівників викликала розповідь співробітників ДСНС про вогнегасники, їх види та порядок застосування для ліквідації загорань на початковій стадії. Для набуття практичних навичок використання первинних засобів пожежогасіння, бійці Служби порятунку запропонували працівникам закладу ліквідувати контрольоване багаття. З даним завданням медики впорались на відмінно.

На завершення зустрічі рятувальники вручили присутнім листівки та буклети із основними правилами безпеки життєдіяльності в літній пожежонебезпечний період.

Читайте також: На Рівненщині розпочалася операція "МАК": поліція шукатиме заборонені рослини