В Україні стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. На Рівненщині зареєструвалося майже 15 тисяч учасників. Сьогодні складають хімію. Пункти тестування є на території Сарненської громади та в обласному центрі. В одному з них побувала Анастасія Ковальчук.

На Рівенщині майже 15 тисяч учасників цього року складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання. Першим, 21 травня, відбулося тестування з хімії. В області для цього підготували два пункти - в обласному центрі та на Сарненщині. Рівненська школа #11 один із них. Тут вже з самого ранку вишикувалася черга із учасників. Серед них Михайло. Складає хімію, бо мріє стати стоматологом. Тож юнак взяв всі необхідні документи і прийшов до пункту.

ЗНО складають не лише випускники одинадцятого класу.

На ЗНО з хімії зареєструвалися 400 жителів Рівненщини. Оскільки предмет профільний, явку очікують високу.

Наступні іспити складатимуть з іноземних мов, математики, української мови та літератури, історії, біології та географії. Ігор Опольський радить учасникам приходити заздалегідь, адже на пункті тестування їх чекає перевірка.

До слова, якщо в учасника в день тестування буде підвищена температура, зокрема більше, ніж 37,3 - йому доведеться іти на додаткову сесію. З більшості предметів вона запланована на липень.

Читайте також: На Рівненщині перевіряли воду у колодязях: результати досліджень