На критично малу відстань між септиком та колодязем жителька села Городок, що поблизу Рівного, скаржилася ще з 2016 року. Буцімто це призведе до забруднення води в її колодязі. І на початку цього року вона таки помітила у відрі з водою жирні плями. Звернулася до сільської ради, де їй порадили вирішити спір у суді. Втім, спеціальну комісію, яка візьме воду на аналізи та виміряє відстань між септиком та колодязем створила. Як усе відбувалося бачила Ольга Мосійчук.

Спершу за допомогою рулетки представник земельної комісії вимірює відстань між септиком та колодязем. Потому цю процедуру повторює і відносно інших осель, розташованих на цій вулиці. Оголосивши результат присутнім.

І якщо до цього подвір`я відстань ще допустима. То до колодязя, що знаходиться у домоволодінні поруч, зазначає представник Держпродспоживслужби, ні.

Саме тому представники Держпродспоживслужби, земельної комісії, благоустрою та представники Городоцької сільської ради і зібралися на подвір`ї пані Наталії. Яка скаржиться, що через поруч розташований з її колодязем септик, змушена користуватися забрудненою водою. І ця історія, тягнеться ще з 2016 року.

Щоправда сьогодні комісія таки зібралася. Коли на початку лютого пані Наталія нагадала заявою про свою проблему.

Чому ж так довго до неї їхали Наталія Житкова запитує у заступника Городоцького сільського голови Сергія Сайко. Оскільки зверталася у сільську раду ще в лютому.

Та й подібні конфлікти, додає, найкраще вирішувати у суді. Адже в будь якому разі інструментів впливу на людей в цій ситуації у сільсьої ради немає. Натомість власниця подвір`я, на якому розміщений септик, запевняє, що її вини у забруднені води сусідки не може бути.

Втім, воду на аналіз із колодязя пані Наталії мікробіолог таки взяла. Простерилізувавши спершу ємність для води.

Відібрані зразки води уже в лабораторії досліджуватимуть на вміст нітратів та інших шкідливих речовин. І результати будуть відомі уже через 5 діб.

Читайте також: Поблизу Городка відновлюють проблемні 4 кілометри дороги