15 років за жорстоке вбивство, але через рік вже вийдуть на волю. Апеляційний суд Рівного виніс вирок двом чоловікам, які вбили рівненського підприємця через бурштин. Закатували, обмотали голову скотчем і ще живого закидали колодами. Суди над зловмисниками тривали довгих сім років. Родичі подали апеляцію на рішення Здолбунівського районного суду. Замість 12 років тюрми, просили довічного позбавлення волі. Апеляційний суд нарешті виніс вирок. Чи задоволені ним потерпілі, дивіться далі у сюжеті.

Дружина вбитого вкотре слухає жахливі подробиці злочину. Жінка не витримує чути, у яких муках помер її чоловік. Її виводять із зали суду.

Обв'язали паском і клейкою стрічкою усе тіло. Найбільше голову. Знущались, били. Потім живого закидали дерев'яними колодами, не лишивши жодного шансу на життя. Жахливе вбивство сталось у 2014 році. Тоді ще 65-річного Григорія Іванова позбавили життя двоє уродженців Дніпропетровської області, а саме Дмитро Куделя та Михайло Самарський.

За версією слідства, рівнянина вбили через його позашляховик Кіа Соренто. Втім родичі таку версію заперечують. Певні, все через бурштин. Григорій Іванов займався бурлінням свердловин і добре знав де є поклади каміння. Вважають, що вбивство є замовним. А двоє чоловіків, які зараз на лаві підсудних - виконавці.

Минулоріч Здолбунівський районний суд засудив Куделю та Самарського на 12 років тюрми. Але злочинці підпадають під закон Савченко, коли день перебування за гратами рахується за два. Тому фактично вже могли вийти на волю бо відсиділи на той час у СІЗО 6 років. Родичі вбитого подали апеляцію. Хочуть довічного позбавлення волі.

Розгляд апеляційної скарги всіляко затягувався. Обвинувачені змінювали захисників, не з'являлись на суди і поводили себе зухвало.

18 травня судові засідання нарешті дійшли до завершення. Після заслуховування усіх сторін і останнього слова обвинувачених, колегія суддів відправилась до нарадчої кімнати і винесла вирок. Обвинувачені слухали його відеозв'язком із слідчого ізолятора.

15 років тюрми. Таке рішення апеляційного суду. Злочинці вже 7 років у СІЗО. Цей термін збільшується удвічі, через закон Савченко. Виходить 14 років вони вже відсиділи. І через рік вийдуть на волю.

Родичі вбитого з таким рішенням суду незгідні. Кажуть, будуть його оскаржувати.

На це у них є три місяці. Рідні вбитого Григорія Іванова кажуть, зроблять усе можливе аби чоловіки, які закатували людину - через рік не побачили волі.

Читайте також: Родичі підозрюваного у вбивстві відомого рівненського бізнесмена розшукують свідків злочину