Відпочинку бути. Дитячі оздоровчі табори на Рівненщині готуються до відкриття. Щоправда, більшість із них запрацюють із запізненням. До слова, не обходиться без проблем з фінансуванням. Детальніше - в сюжеті Анастасії Ковальчук.

Недофінансування дитячого відпочинку. Такого безладу ще не було. Так не на камеру коментують ситуацію керівники дитячих таборів. Вони побували на нараді з питань організації та оздоровленяня дітей області. Як пояснює, заступниця голови облдержадміністрації, у зв'язку із децентралізацією відповідальність лягла на громади.

12 березня на сесії обласної ради, депутати проголосували за виділення 400 тисяч гривень на оздоровлення дітей. А цього недостатньо. Директор одного з таборів вважає, область повинна була б допомогти з коштами.

Із журналістами представники адміністрації спілкуватися не захотіли. Заступниця голови облдрежадміністрації Людмила Шатковська та начальниця профільного департаменту Юлія Шигорева нібито поспішали на наступну нараду. Так пояснила пресслужба.

І справді, поставити запитання пропонували, щоправда не для журналістів. А для учасників наради - голів громад,які були на онлайн зв'язку та представникам таборів.

Працівниця преслужби додала, що ЗМІ взагалі не запрошували, адже нарада внутрішня. Знову ж таки не на камеру, очільники таборів кажуть, що обласні чиновники перекидають відповідальність на керівників громад. А так бути не повинно. Проте, більше таборів таки планують розпочати свою роботу, хоч із запізненням. Першим, дітей зустрічатиме "Електронік", 5 червня.

Попередньо ще шість закладів відкриються наприкінці червня. Йдеться про наші табори, а це “Сигнал”, “Агатівка”, “Країна мрій”, “Веселка”, “Берізка” та санаторій “Горинь”.

Читайте також: На Рівненщині планують відновлювати мозаїчні зупинки