Фото ілюстративне
Відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19 працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.

Відтак, освітяни Рівненщини, які залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням можуть отримати щеплення проти COVID-19.

Як повідомили в департаменті цивільного захисту і охорони здоров’я населення ОДА, наразі управління освіти і науки ОДА готує відповідні списки освітян.

Після чого вже сформований перелік передадуть до Центру первинної медико-санітарної допомоги. Далі мобільні бригади виїжджатимуть для щеплення освітян.

Варто зазначити, що вакцинація інших працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech.

Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  • Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти звертаються до керівників закладів освіти.
  • Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  • Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  • Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  • Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  • Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.
  • Уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

Детальна інформація про особливості вакцинальної кампанії, типи вакцин та відповіді на запитання - на vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Читайте таож: Рятувальники Рівненщини продовжують отримувати другу дозу вакцини проти COVID-19