Відсьогодні в Україні внітрішньо перереміщені особи можуть стати в чергу на отримання іпотеки під 3% річних. Оформити онлайн-заяву можна впродовж 2 місяців. Фінансує програму Уряд Німеччини, котрий виділив 25,5 млн євро.

Кредити на купівлю квартири чи будинку надаватимуть на 20 років. Родина зможе придбати помешкання, загальна площа якого не перевищує 63 квадратні метри.

Усі заяви переселенців зі Сходу та Криму країни, які захочуть скористатись такою можливістю, сформують в окремий реєстр громадян у регіональних управліннях Державного фонду молодіжного будівництва. Люди зможуть самостійно вибирати, де купувати житло. Заявка про намір подається на порталі Дія або особисто в регіональному представництві Фонду.

Для участі у програмі обов'язково потрібно мати довідку внутрішньо переміщеної особи. Прийом документів триватиме впродовж двох місяців. Потім серед усіх зареєстрованих раз на чотири місяці будуть проводити рандомний відбір переможців. Їх перелік публікуватимуть на сайті Держмолодьжитло.