У Рівному розмежують зупинку громадського транспорту. Знаходяться вони на вулиці Соборній, у районі Пивзаводу. Міська влада прийняла рішення розмежувати зупинку аби уникнути заторів. Ілля Томашевський цікавився думкою рівнян.

Зупинка на перетині вулиць Соборна-Петра Могили. Упродовж дня тут збираються сотні пасажирів та проїжджають тисячі автомобілів. Відтак, на вузькій ділянці дороги, утворюються ледь не найбільші затори у Рівному. З чим вирішили боротися.

З 285 автобусів, які виїжджають на маршрути, майже 200 проїжджають по Соборній. А з 66 тролейбусів, 60 теж рухаються цією вулицею. Спочатку, аби вирішити проблему на перехресті вулиць Соборна-Петра Могили встановили світлофор, але це не дало очікуваного результату. Тому на Координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху вирішили розмежувати автобусну і тролейбусні зупинки.

Розмежування зупинок викликало у рівнян неоднозначні думки. Деякі погоджуються із новаціями та кажуть, що давно пора боротись із тіснявою. Інші категорично проти, кажуть що зараз зручніше, адже в будь який момент можна сісти або в маршрутку, або тролейбус.

На думку місцевої влади, нові зміни будуть на користь водіям, адже відсутність скупчення дозволить уникнути заторів, які впливають на графік маршруту. Втім, більшість водіїв з якими нам вдалося поспілкуватися, залишили б все як є.

Зміни на зупинці біля пивзаводу відбудуться вже з 24-го травня. Чи покращить 200 метрова відстань від зупинок і без того складну дорожню ситуацію, побачимо згодом.

Читайте також: Через Рівне курсуватиме новий поїзд