У Рівненську область доставили другу партію вакцини Pfizer/BioNTech, що надійшла в рамках механізму COVAX – безпрецедентної ініціативи світової солідарності щодо забезпечення глобального доступу до вакцин від COVID-19.

Ще 1170 доз вакцини Pfizer/BioNTech отримала Рівненщина, повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«В область надійшла вакцина Pfizer у кількості 1170 доз. Вона призначена для щеплення другою дозою осіб, які перебувають в інтернатних закладах, їхніх працівників, а також працівників ДСНС», - розповів Віталій Коваль.

Голова ОДА також додав, що повторну вакцинацію відповідна мобільна бригада розпочне із Рівненського психоневрологічного інтернату в с.Боянівка та Тучинського геріатричного пансіонату. Всього сьогодні заплановано ревакцинацію 102 осіб.

«Вакцина, що надійшла в область, розроблена німецькою компанією BioNTech та американським концерном Pfizer і виготовлена в Бельгії. Для повноцінної імунізації необхідно ввести дві її дози. Також ми отримали розчин для розведення, шприци та контейнери для безпечної утилізації медичних відходів», - коментує директорка обласного центру громадського здоров’я Людмила Рибчук.

Нагадаємо, перші 1170 доз вакцини Pfizer/BioNTech Рівненщина отримала у квітні.

Постачання в Україну вакцин різних виробників в рамках COVAX продовжується, і очікується, що до кінця 2021 року дозволить охопити щепленнями до 20% населення.

У рамках механізму COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

Читайте також: Коронавірус на Рівненщині: за добу додалося 471 хворий