У Корці пікетували під стінами міської ради. Батьки, вчителі та місцеві жителі виступають проти ліквідації шкіл. Зараз у громаді є шість навчальних закладів. Деякі переповнені, інші навпаки. Їх хочуть реорганізувати. Але батьки і вчителі проти. Кажуть, місцева влада без попередження вирішила це зробити. Ілля Томашевський розповість більше.

Оптимізація шкільної мережі у Корці, шокувала громаду. Вже зовсім скоро, низку місцевих шкіл реорганізують. Однією з перших у цьому списку є загальноосвітня школа під номером один. В планах навчальний заклад має стати гімназією, до якої приєднають початкову школу, яка знаходиться за 3 кілометри, та дитячий садок. Таке рішення викликало невдоволення серед батьків.

Найбільше обурює громаду те, що їх просто поставили перед фактом. Не було жодних обговорень чи пояснень від місцевої влади. Чимало з батьків та педагогів дізналися про оптимізацію із соцмереж.

Вчителі додають, що побоюються лишитися без роботи після нововведень місцевої влади. Серед обурених батьків - Володимир, він є депутатом Корецької міської ради, а його дитина ходить у початкову школу. Чоловік зізнається, що апарат Корецької міської ради до кінця не пояснював остаточний план оптимізації шкіл.

Незадоволені рішенням депутатів батьки та педагоги, звернулися до Корецької міської голови, але пояснень так і не отримали.

З десяток батьків, вчителів та місцевих жителів прийшли під стіни міської ради, аби особисто почути відповідь, на їхні запитання. В свою чергу, голова Корецької міської ради Людмила Дмитрук переконує, що їхнє місто не може на разі обслуговувати аж 6 навчальних закладів. Деякі з них практично переповнені, інші майже недоукомплектовані. Тому їх простіше реорганізувати, а учнів доставляти на шкільному автобусі.

Відтак, аби забезпечити школи коштами, їх реорганізують. Щоправда, Людмила Дмитрук додає, що учні старших класів довчаться у рідних закладах, адже перші роки проходить перехідний період. Всіх вчителів обіцяють працевлаштувати.

Читайте також: У Дубні міська влада незаконно здала в оренду будівлю, яка є пам'яткою архітектури