Черги на кладовищах, щоб сісти у громадський транспорт. 9 травня була Провідна неділя. Люди їхали на цвинтар, аби відвідати могили своїх рідних. Найбільше рівнян вирушило на кладовище "Нове". Після дійства на людей чекало нове випробування - дістатися додому. Громадського транспорту не вистачало. Маршрутки були переповнені. Ілля Томашевський продовжить.

На другу неділю після Воскресіння Христового люди йдуть на цвинтар, аби поминути своїх рідних. Відтак, влада повинна розуміти, що в цей день потрібно забезпечити усіх транспортом до цвинтаря. Що і рекомендували під час комісії ТЕБ І НС.

Попри це в міськраді Рівного говорили протилежне.

Відтак, у Поминальну неділю у Рівному транспорт рухався у звичному режимі. Крім того, людей просили утриматися від походу на кладовища, або піти у інший день. Але міська рада все ж могла спрогнозувати, що люди підуть на кладовища. І транспорта всім не вистачало.

Через проблему із перевезенням людям доводилося йти пішки додому, або ж на найближчу зупинку, де є ще хоча б якийсь транспорт. Попри це у поліції кажуть, що жодних звернень від громадян не було і порушень у цей день на кладовищі вони не зафіксували.

Невідомо, хто переміг від малої кількості транспорту, міська влада чи люди, які тіснилися у маршрутках. Головне, щоб від цього не програла міська лікарня із зростанням пацієнтів з ковід у палатах.

Читайте також: На Зарічненщині селяни ставлять собі могильні пам'ятники ще за життя