На Дубенщині, у селі Студянка, пошкодили надгробний пам’ятник загиблому воїну батальйону «Айдар», Сергію Кочетову.

Трапилося це 4 травня, виявили зламану плиту місцеві жителі уже наступного дня.

Про це повідомляє Теза.

Сергій Кочетов був єдиним сином у батьків. Відразу після закінчення Революції гідності, він вирушив добровольцем на Схід України. Загинув у 2016 році під час ворожого обстрілу.

"На кладовищі відбувалась толока. Люди побачили, що розбита та плита. На місце прибув дільничий, який виявив там паску та порожню пляшку. Наспрвді, все відбулося банально. На третій день пасхи троє атовців були вже трохи випивші. Вирішили свого колегу провідати, як і щороку. На могилі стався інцидент - один із них зашпортався і впав, і лицем розбив цю плиту", - повідомив голова Смизької селищної ради Олександр Федоров.

У поліції зазначають, що між атовцями не було бійки. Чоловіки вибачились перед батьками загиблого воїна і зобов'язались відремонтувати плиту.

"Ми опитували очевидців - бійки між ними не було. Просто під час перебування на цвинтарі вони голосно висловлювались, шуміли. До поліції ніхто із відповідним повідомленням не звертався", - прокоментував поліцейський офіцер Смизької громади Роман Коханець.

За словами правоохоронця, того ж дня на кладовище приїхав майстер, який зробив необхідні заміри.

Батько атовця, Віктор Кочетов, зазначає, що тяжко було побачити пошкоджену могилу. Однак, друзів свого сина чоловік не звинувачує. Крім того, вони готові відремонтувати пам'ятник.

"Вони приїхали посидіти біля нього, пом'янути. Вони друзями були. А що сталося - я не знаю", - говорить Віктор Кочетов.

Фото - Андрій Любунь.

Читайте також: У селі на Рівненщині трирічна дівчинка потрапила під колеса мотоцикла