Сьогодні в Україні відзначають день піхоти. Це професійне свято для більше як 50-ти тисяч військових. Воно відносно молоде. Установлене в Україні у 2019 році. Саме піхотинці складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України. Першими беруть на себе удар і саме вони зазнають найбільше втрат. На Рівненському військовому полігоні сьогодні теж відбувалась бойова підготовка. А також нагороджували близько сотні піхотинців. Останні не святкували, а демонстрували свої навички. Як все було, дивіться у сюжеті.

Бойова машина піхоти веде бій. Призначена вона для транспортування та прикриття особового складу. Її командир каже, основне завдання техніки - попасти в ціль.

Сьогодні на Рівненському військовому полігоні знищують умовного ворога. Роль українських військових - обійти, захопити і нанести удар. Зазвичай, машини піхоти діють спільно з танками у бою.

За сценарієм, спершу ворог отримав перемогу, потім дали йому гідну відсіч. Задіяні танки, БМП і гранатомети.

Піхотинці – це основа бойової могутності Сухопутних військ України. Сьогодні вони відзначають своє професійне свято. Павло вже сім років служить у Збройних силах. Каже, піхотинці завжди першими беруть на себе удар.

Наразі на Рівненському військовому полігоні базується 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького. Відпрацьовують бойову підготовку.

Додають, вміння і навички удосконалюють постійно. Адже наразі українські піхотинці беруть на себе основний удар російського окупанта на Сході країни. На піхоту покладені найбільші навантаження.

Більше сотні кращих піхотинців сьогодні відзначили на Рівненському полігоні. Загалом трохи більше 50 тисяч військових відзначають своє професійне свято. До слова, оборонні, наступальні, рейдові операції, які проводила українська піхота на Сході України, вже вивчають у найкращих військових навчальних закладах світу. 

Читайте також: На Рівненському військовому полігоні відзначили найкращих піхотинців (ФОТО)