Майже пів року Олександр Третяк знаходиться в кріслі міського голови Рівного. За даними порталу "Слово і Діло", мер Рівного посідає останнє місце у рейтингу виконаних обіцянок. Що пообіцяв, тоді ще кандидат на посаду та що виконав - далі у сюжеті.

Трохи менше ніж півроку тому, Олександру Третяку вдалось з невеликим відривом виграти виборчі перегони та зайняти крісло міського голови Рівного. У битві за образ найкращого "господарника", тоді ще кандидати - декларували боротьбу з хаотичними забудовами, очищення Усті, покращення інфраструктури міста та життя його мешканців. Фінансування освіти та покращення якості медичних послуг. Усі ці обіцянки мають дещо популістичний характер - адже не було наведено ні конкретних майбутніх дій, ні документів чи будь яких інших індикаторів, які дали б змогу визначити чи досягнений результат.

Безпека та здоров'я мешканців. Проаналізувати виконання цих передвиборчих пріорітетів просто не можливо. Адже будь-яких чіткі кроки за цими словами не стоять. Більше того, програми де були б розписані усі подальші його дії в разі перемоги просто не існує. Як зазначали члени його партії, Олександр Третяк - як майбутній міській голова, керуватиме містом згідно програми його політичної сили. Ось про що там йде мова:

Зробити міську владу відкритою для мешканців через запровадження прозорого бюджету, ефективних комунікацій, публічної звітності і залучення громадськості. Збільшити довіру рівнян до влади, надання особливої уваги міським кварталам, які опинилися у скрутному становищі, тобто планування і впровадження нових об’єктів насамперед у населених районах Рівного, а не лише в центрі чи обраних кварталах; активна політика освіти і професійної підготовки для дітей, молоді та дорослих, яким потрібна перекваліфікація; розвиток міського транспорту за доступними цінами;

Якщо звернути увагу на ці, доволі абстрактні пункти програми, стає зрозуміло що з реалністю вони дещо розходяться. В той час як декларується підтримка не тільки обраних районів міста, а насамперед тим, хто опинився у скрутному становищі міський голова та його фракція в міській раді, не збільшила видатки на підтримку ОСББ, в рамках муніципальної програми сталого розвитку. На їхню думку 40% фінансування на капітальні ремонти, цілком можуть потягнути мешканці усіх будинків.

В той час як самі голови ОСББ били на сполох, при даному відсотковому співвідношенні, більшість мешканців просто не здатні будуть зібрати необхідні суми, аби податись на дану програму.

Однак міського голову та депутатів ці проблеми схоже зовсім не хвилюють. Якщо в програмі була чітка обіцянка звертати увагу на проблеми рівнян, а не мешканців окремих мікрорайонів. То на ділі, виглядає ніби в міській раді, лобіюються інтереси окремих людей. Ось до прикладу фінансування приватного дитячого садка на Щасливому та запуск нового, не рентабельного марштруту під номером 31. Повернемось до обіцянок: за даними порталу Слово і Діло у рейтингу міських голів міст, щодо виконання ними своїх обіцянок, Олександр Третяк посідає останнє місце.

Серед найбільш серйозних планів мера - побудова турбокільця на вулиць Дубенської та Макарова. На його думку це суттєво знизить кілкість ДТП на даному відрізку дороги - про це Олександр Третяк заявив одному з рівненських видань. 

Дещо з обіцяного Олександр Третяк уже встиг виконати - біотуалети повернулись у центр міста. Про це міського голову просив один з безхатьків. З-поміж усього іншого, вже будучи міським головою, Олександр Третяк пообіцяв збільшити кількість камер відеоспостереження на вулицях міста - до 340.. Обіцянки політика, а особливо міського голови, мають велику політичну та суспільну вагу, які прямо впливають на його рейтинг. А ми в свою чергу слідкуватимемо, чи будуть вони виконані впродовж канденції та чи не забуде про них переможець передвиборчих перегонів.

Читайте також: У Рівненській міській раді відбувся другий Духовний ранок