Джерело: Національна поліція Рівненської області
Сьогодні, четвертого травня, світова спільнота відзначає Міжнародний день протидії булінгу. Напередодні великодніх свят правоохоронці Рівненської області зустрілись із школярами та обговорили питання розпізнавання та протидії цькуванню у дитячому середовищі.

Старша інспекторка ювенальної превенції Вараського РВП Тамара Снітка зустрілася із учнями Володимирецького районного колегіуму. Мета бесіди - попередження протиправних дій, які часто трапляються в освітньому середовищі.

А інспекторка ювенальної превенції Тетяна Єрмолаєва разом із поліцейським офіцером Привільненської громади Тарасом Огороднічуком на тему протидії булінгу спілкувалась із учнями Іванівської гімназії. Школярам правоохоронці роз’яснювали, як діяти у подібних ситуаціях, до кого необхідно звертатися та наголошували на недопущенні таких дій.

Аналогічну зустріч ювенальні поліцейські Дубенського районного відділення поліції провели і з учнями загальноосвітньої школи №6 райцентру. Діти у навчальних закладах разом із поліцейськими долучилися до заходу «Зав’яжи синю стрічку - скажи булінгу «ні»! Тож стрічки із відповідними тематичними написами зав’язували на огородженнях навчальних закладів.

«Таким чином ми намагаємося донести до свідомості суспільства інформацію про те, що булінг - це протиправно, - зазначила очільниця відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Ірина Чорна. - Стрічки привертають увагу оточуючих, а це іще одна можливість розповідати про таке явище».

Читайте також: Рівненський центр служби крові отримав системи для скринінгу донорської крові