Фото ілюстративне
Цьогоріч на Рівненщині відзначення Великодніх свят відбуватиметься в умовах «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки та з додатковими обмеженнями.

Про необхідність дотримання карантинних заходів під час Великодня йшлося під час селекторної наради голови облдержадміністрації Віталія Коваля з керівниками РДА та територіальних громад області.

Віталій Коваль звернувся до керівників місцевої влади та голів територіальних громад та наголосив, що важливо організувати та провести всі дозволені карантином заходи з чітким дотриманням протиепідемічних норм.

«Наше завдання – зробити все, щоб не допустити нових спалахів коронавірусної хвороби після Великодня. Підвищення захворюваності після свят – це рух до «червоної» зони та додаткове навантаження для медичних закладів. Ми маємо досвід минулого року, коли нехтування навіть суворих обмежень під час Великодніх святкувань стали ймовірною причиною локальних спалахів в окремих регіонах нашої держави», - зазначив очільник області.

Нагадаємо, напередодні на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС з 15:00 24 квітня до 06:00 26 квітня запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи.

  • Так, під час святкових богослужінь та освячення їжі всі присутні повинні бути в масках, як всередині приміщень, так і на вулиці, подвір’ях чи території храмів, а також дотримуватися соціальної дистанції. Передбачається розташування людей не більше 1 особи на 4 кв.м. площі будівлі або території.
  • Священникам рекомендовано передбачити можливість транслювання богослужінь на прилеглу до храмів територію.
  • Також рекомендовано максимально обмежити відвідування кладовищ під час проведення поминальних днів.
  • Для недопущення скупчення великої кількості людей на зупинках, автостанціях та автовокзалах варто збільшити кількість громадського транспорту.

Читайте також: У рамках акції з озеленення на Рівненщині висадили близько 300 тисяч дерев