Посеред тротуару - залізний контейнер. На вулиці Гагаріна у Рівному мала архітектурна форма з'явилась минулого тижня. Встановив контейнер уродженець Рівного, який приїхав з Росії. Обурені місцеві мешканці викликали патрульних, приїздили перевіряти контейнер навіть працівники СБУ. Що виявили, знає Катерина Савченко.

Що воно таке? Із таким запитанням в одній із місцевих груп у соцмережі цікавляться рівняни, публікуючи фото залізного контейнера. Минулого тижня він з'явився на вулиці Гагаріна, поблизу 49 будинку. Розміщений контейнер на тротуарі. Місцеві мешканці обурюються такій малій архітектурній формі.

У соцмережах висувають свої теорії. Рівняни побоюються, що поруч може з'явитися чергова кавова точка. Наприкінці минулого тижня люди навіть викликали патрульних поліцейських. На місці з'ясовується, підприємці тут ні до чого. Не на камеру тамтешні розповідають, чоловік, що встановив контейнер приїхав з Росії, тут мешкає його батько. Патрульні ж кажуть, дозвільних документів на встановлення такого роду конструкції у чоловіка не виявилося.

Оглядали малу архітектурну форму і працівники СБУ, враховуючи країну, з якої приїхав чоловік. Контейнер виявився порожнім. У міській раді кажуть, після зими у місті активізувалися роботи у пошуку нових незаконно-встановлених малих архітектурних форм. Цей контейнер один із тих, що у Рівному, порушує правила благоустрою.

Ще однією затримкою у процесі демонтажу є створення департаменту інфраструктури та благоустрою, котрий і відповідатиме за перенесення малих архітектурних форм. Організовуватиме техніку та людей. Ідеальним рішенням зазначають спеціалісти, якби власники, отримавши повідомлення, прибирали своє незаконно встановлене майно самотужки. Бо список таких об'єктів, по яким вже є винесене рішення щодо демонтажу перевищує 450 пунктів. Тож цілком ймовірно, допоки по залізному контейнеру на вулиці Гагаріна приймуть рішення, його власник встигне покинути країну. Пішоходам в цей час доведеться оминати залізну конструкцію проїжджою частиною. 

Читайте також: Оформлення в садочок очікують більше трьох тисяч дошкільнят Рівного